MİA Dokuma Örme Tekstil San. Tic. A.Ş. olarak yapmakta olduğu üretimin çevreye etkisini azaltmayı taahhüt eder.


Bu taahhüt; MİA Dokuma Örme Tekstil San. Tic. A.Ş. dünya çapındaki tüm tedarik zincirinden, üretim yaptığı çeşitli ürünlerin çevresel açıdan sürdürülebilir üretimi hedeflemenin yanı sıra üretim sahası ve ofisleri dahil olmak üzere kendi operasyonlarının çevre etkisinin en aza indirilmesini de içermektedir. Faaliyet gösterdiği alanda çevre mevzuatına uymakla birlikte, çevre açısından sürdürülebilir uygulamaları desteklemeye ve mümkün olan noktalarda çevre yönetimini sürekli iyileştirmeye çalışır.

Üretim faaliyetlerine ve tedarik zincirine yaklaşımına rehberlik eden altı çevresel odak noktası bulunmaktadır:

Sorumlu Tedarik

  • Tedarik zincirindeki sürdürülebilir ve izlenebilir kaynaklardan materyal ve ürün satın almayı hedefler.Kendi üretim ve ticari faaliyetleri için ürün ve hizmet tedariğinde materyal ve ürünlerin çevreye etkisini dikkate alır.

Kimyasal Maddeler ve Kirliliğin Yönetimi

  • Zararlı kabul edilen maddelerin kullanımının sıfırlanmasını ve deşarjını sağlamak üzere tedarik zinciriyle işbirliği yapar. Üretim tesisi ve proseslerinde daha güvenli alternatiflerin arayışında olur. Kirliliğin önlenmesi, kontrol altına alınması için uygun önlemlerin yürürlükte olmasını sağlamaya çalışır.

Kaynaklar ve Atık

  • Ürünlerindeki yenilenebilir olmayan materyal miktarını azaltmaya, ambalajlama oranlarını düşürmeye, ürünlerinin yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesi için fırsatları bulmaya odaklanır.

Enerji Verimliliği ve Sera Gazları

  • Üretim tesisinin, ofislerinin ve dağıtım ağının enerji verimliliğini artırmaya ve sera gazı emisyonlarını azaltmaya çabalar ve enerji verimliliğinde iyileştirme yapmak üzere tedarik zinciriyle birlikte çalışır.

Suyun Verimli Kullanılması ve Korunması

  • Evsel kullanımda suyun daha verimli kullanılması ve korunmasına yönelik çalışır.

Hayvan Hakları ve Biyoçeşitlilik

  • Ürünlerinin imalatında hayvan haklarına saygılı davranılmasını sağlar. Üretim faaliyetlerinde biyolojik çeşitliliği iyileştirmeye yönelik olanakları arar ve tedarik zinciriyle ile birlikte çalışır.
  • Yönetim Kurulunun önderliğinde, çevre yönetim sistemini üretim, ticari faaliyetler ve tedarik zincirinin bir parçası haline getirir.
  • Çalışanlarına ve tedarikçilerine net görev ve sorumluluklar verir. Yatırım ve satın alma kararlarında çevreyle ilgili konuları dikkate alır.
  • Uygunluğu denetlemek ve gerektiğinde düzeltici, önleyici faaliyetleri belirlemek amacıyla izleme,denetim programı geliştirmektedir.
  • Kurumun ve tedarik zincirinin içerisinde yeterlik oluşturmak için eğitim ve iletişimi içeren sürekli bir programla, çalışanları ve tüm paydaşları ile aktif olarak etkileşimdedir.
  • Tüm paydaşlarımızı çevre yönetim sistemi uygulamalarımız konusunda bilgilendirmek, gerektiğinde ortak çalışmalar yapmayı, bizden talep edilen bilgileri şeffaf olarak paylaşmayı taahhüt etmekteyiz.
  • Hedeflerini ve taahhütlerini her yıl gözden geçirecek ve çevre performansında düzenli olarak raporlamaktadır.